Met z'n allen Gwen van Poorten

Wie is Gwen van Poorten?

(17 november 1989)

Gwen is een presentatrice en programmamaakster met een liefde voor zelfontwikkeling. Geboren in het Brabantse Veghel en opgegroeid in het nabijgelegen Uden, begon ze haar carrière al op jonge leeftijd in de veelbewogen dansscène. Ze presenteerde diverse programma’s op tv en online zoals o.a ‘De Social Club’, ’Spuiten en Slikken’ en de ‘De zomer met Art’. 


Gwens liefde voor zelfontwikkeling werd aangewakkerd doordat ze op jonge leeftijd te maken kreeg met een burn-out. Vanaf dat moment dook ze in de wereld van persoonlijke groei. Ze zag haar burn-out niet als een belemmering, maar juist als een kans om zichzelf beter te leren kennen. Hoe kan je een carrière najagen, rete ambitieus zijn en tegelijkertijd mentaal en fysiek in vorm blijven? Gwen ging op zoek naar antwoorden. 


In 2020 ging ze van start met #METZNALLENdepodcast waarin ze met bekende gasten zoals o.a Johnny de Mol, Katja Schuurman en Anna Nooshin vragen beantwoordt die de luisteraars anoniem insturen. Het succes was direct groot! Doordat Gwen met haar gasten zo openlijk praat over haar burn-out en zoektocht naar zichzelf, transformeerde de podcast zich in rap tempo tot een platform met een trouwe achterban.


Inmiddels hebben tienduizenden mensen online met Gwen gemediteerd, heeft ze duizenden mensen kunnen motiveren als spreker, hebben honderden mensen meegedaan met haar programma’s en werd haar boek ‘Voeten in het stopcontact’ in een klap een bestseller. 


"Het leven is veel te leuk om niet geleefd te worden en het wordt allemaal nog zoveel leuker als je beste vrienden wordt met jezelf. Dat doe je onder andere door je eigen gebruiksaanwijzing te schrijven. Zelfkennis is de basis van een lekker leven. Ik vind het fantastisch als ik mensen daarbij kan helpen omdat het mijn eigen leven positief op z’n kop heeft gezet."

 - Gwen van Poorten